Rogge online kopen
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Rogge online kopen
Omdat ik wat vaker (deels) met rogge wil bakken ben ik nu de gelukkige eigenaar van het boek The Rye Baker van Stanley Ginsberg. Daarin wordt met veel verschillende soorten rogge gewerkt. Vaak in Nederland niet verkrijgbaar. Eerder begreep ik al dat Duitse molens meer mogelijkheden bieden. Heeft iemand tips over leveranciers die ook (online) aan Nederlandse adressen leveren?
Gr. Annelies
Gr. Annelies
Groetjes, Annelies
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Rogge online kopen
Annelies,
Naar welke soorten ben je op zoek?
Denk dat het voor the Rye baker allemaal niet zo nauw luistert. Er zijn best veel verschillende soorten Rogge, maar hetgeen er in NL en duitsland te krijgen is is vele malen gedetailleerder dan in de VS, waar het boek vandaan komt.
Wil
Naar welke soorten ben je op zoek?
Denk dat het voor the Rye baker allemaal niet zo nauw luistert. Er zijn best veel verschillende soorten Rogge, maar hetgeen er in NL en duitsland te krijgen is is vele malen gedetailleerder dan in de VS, waar het boek vandaan komt.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Rogge online kopen
Ha Wil,
Ik ben misschien wat slordig geweest. Een nieuwe zoektocht op de website van De Zuidmolen levert nog een variant op. Maar... wat in het boek bijvoorbeeld staat omschreven als ‘Course rye’ zie ik toch echt niet. Daarom had ik mijn hoop een beetje gevestigd op een Duitse leverancier. En dan zou het fantastisch zijn als die ook Ruchmehl kan leveren [emoji16]
Gr. Annelies
Ik ben misschien wat slordig geweest. Een nieuwe zoektocht op de website van De Zuidmolen levert nog een variant op. Maar... wat in het boek bijvoorbeeld staat omschreven als ‘Course rye’ zie ik toch echt niet. Daarom had ik mijn hoop een beetje gevestigd op een Duitse leverancier. En dan zou het fantastisch zijn als die ook Ruchmehl kan leveren [emoji16]
Gr. Annelies
Groetjes, Annelies
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Rogge online kopen
“Course” of “coarse” slaat in dit geval op de maling. Course rye is grof gemalen volkoren rogge. (O.a. Te vinden op: https://wholegrainscouncil.org/whole-gr ... /types-rye
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Rogge online kopen
Dank Bakker Gerrit. ‘Coarse rye’ -want zo schrijf je het inderdaad goed - had ik wel begrepen (het boek beschrijft het allemaal duidelijk) maar niet te koop gevonden[emoji6]. Dus als je een adresje weet?
Gr. Annelies
Gr. Annelies
Groetjes, Annelies
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Rogge online kopen
Volstaat roggemeel dan niet?
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Rogge online kopen
Meestal wordt er weliswaar volkorenmeel verkocht maar is deze fijn van maling. Ik zoek het dus wat grover.
Gr. Annelies
Gr. Annelies
Groetjes, Annelies
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Rogge online kopen
Voor ruchmehl zou gebuild tarwemeel / lemairemeel 85% (uitmaling) moeten voldoen.. ook bij Zuidmolen verkrijgbaar..Bioloogje schreef: ↑vr 06 dec 2019, 12:49 Ha Wil,
Ik ben misschien wat slordig geweest. Een nieuwe zoektocht op de website van De Zuidmolen levert nog een variant op. Maar... wat in het boek bijvoorbeeld staat omschreven als ‘Course rye’ zie ik toch echt niet. Daarom had ik mijn hoop een beetje gevestigd op een Duitse leverancier. En dan zou het fantastisch zijn als die ook Ruchmehl kan leveren [emoji16]
Gr. Annelies
Tenminste als wij onze vriend de Belgische molenaar moeten geloven..
Zou gebroken rogge niet kunnen voldoen als course rye?? (geeft bij mij tenminste ook het effect van grof gemalen rogge..)
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Rogge online kopen
Coarse Rye (grof rogge) zou je kunnen vertalen met RoggenVollkornSchrot.
Dat heb je dan weer in fijne en hele groffe maling.
Je ziet in dat boek ook wel Rye meal, dat is geen gewoon roggemeel, maar redelijk grof gemalen .
Zuidmolen heeft bijvoorbeeld geplette rogge, dat zou je als heel grof Schrot kunnen gebruiken.
Als je in Dld op roggenvolkornschrot zou zoeken vind je wel wat molens die dat leveren, bv deze
https://getreidemuehle-trepte.de/Mehlsh ... chrot.html
Maar je zoekt natuurlijk een molen met acceptabele verzendkosten, die ook naar NL levert.
Overigens moet je ook niet al te kritisch zoeken naar de juiste maling, dat hebben ze in de VS zeker niet. De kans op goede spullen is in NL of in Duitsland veel groter. De kunst is het roggerecept enigszins te vertalen naar de juiste duitse variant mehl. Als ik in dat boek Duitse recepten zocht keek in gewoon welk Duits meel er normaal voor gebruikte en wat Ginsberg er dan voor vertaling aan gaf met zijn amerikaanse varianten. Vooral noordduitse recepten gebruiken vaak heel grof gemalen rogge.
Verder heb je ook nog RoggenGriesß, dat is ook grof. Weet dan weer niet hoe volkoren dat is.
En Ruchmehl is officieel zwitsers. In duitsland hebben ze wel mooi Ruchmehl bij Drax, maar die leveren weer niet in NL.
Ruchmehl hebben ze dan wel weer bij hobbybaecker, duur en zo, maar leveren wel in NL
https://www.hobbybaecker.de/brot-und-br ... eizen-1-kg
Ik heb het wel vergeleken met gebuild meel, maar het ziet er toch wat anders uit. Denk wel dat je met gebuild meel een eind komt, maar Ruchmehl is vaak wat donkerder en kan wat meer water hebben.
Wil
Dat heb je dan weer in fijne en hele groffe maling.
Je ziet in dat boek ook wel Rye meal, dat is geen gewoon roggemeel, maar redelijk grof gemalen .
Zuidmolen heeft bijvoorbeeld geplette rogge, dat zou je als heel grof Schrot kunnen gebruiken.
Als je in Dld op roggenvolkornschrot zou zoeken vind je wel wat molens die dat leveren, bv deze
https://getreidemuehle-trepte.de/Mehlsh ... chrot.html
Maar je zoekt natuurlijk een molen met acceptabele verzendkosten, die ook naar NL levert.
Overigens moet je ook niet al te kritisch zoeken naar de juiste maling, dat hebben ze in de VS zeker niet. De kans op goede spullen is in NL of in Duitsland veel groter. De kunst is het roggerecept enigszins te vertalen naar de juiste duitse variant mehl. Als ik in dat boek Duitse recepten zocht keek in gewoon welk Duits meel er normaal voor gebruikte en wat Ginsberg er dan voor vertaling aan gaf met zijn amerikaanse varianten. Vooral noordduitse recepten gebruiken vaak heel grof gemalen rogge.
Verder heb je ook nog RoggenGriesß, dat is ook grof. Weet dan weer niet hoe volkoren dat is.
En Ruchmehl is officieel zwitsers. In duitsland hebben ze wel mooi Ruchmehl bij Drax, maar die leveren weer niet in NL.
Ruchmehl hebben ze dan wel weer bij hobbybaecker, duur en zo, maar leveren wel in NL
https://www.hobbybaecker.de/brot-und-br ... eizen-1-kg
Ik heb het wel vergeleken met gebuild meel, maar het ziet er toch wat anders uit. Denk wel dat je met gebuild meel een eind komt, maar Ruchmehl is vaak wat donkerder en kan wat meer water hebben.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Flourpower
- Deegkneder
- Berichten: 137
- Lid geworden op: zo 20 apr 2014, 14:54
Re: Rogge online kopen
Met 20 jaar beroepservaring mag ik toch al wel het ene en ander geloven hé... ;-)
^ wat ik schrijf + > wie ik ben : de laatste beroepsmolenaar van Oost-Vlaanderen ..
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Rogge online kopen
@Flourpower Dat was zeker niet onaardig bedoeld hoor. Ik stel jouw inbreng van vakkennis hier zeker op prijs.
Ik wil je ook best geloven, maar toch zie ik dat sommig Ruchmehl (meegenomen uit Duitsland) veel meer water kan bevatten als ons hollands gemalen lemaire meel.
Dus waarom dat nu net weer ff anders bakt?
En in zwitserland zie ik dat je Ruchmehl nog in verschillende kwaliteiten leveren (donker en wat lichter)
Dus wat de definitie nou precies is?
Wil
Ik wil je ook best geloven, maar toch zie ik dat sommig Ruchmehl (meegenomen uit Duitsland) veel meer water kan bevatten als ons hollands gemalen lemaire meel.
Dus waarom dat nu net weer ff anders bakt?
En in zwitserland zie ik dat je Ruchmehl nog in verschillende kwaliteiten leveren (donker en wat lichter)
Dus wat de definitie nou precies is?
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl