Mijn meel van mijn molen was op. Even wat meel gehaald van een andere molen. Prachtig brood, echt mooier dan van de andere molen. Maar minder lekker? Snap er niets van. Lange rijstijd aangehouden, verder niets veranderd.
Zou het toch het meel zijn. Betere bakeigenschap, maar minder lekker?
Meel minder lekker?
- Peetje
- Deegkneder
- Berichten: 137
- Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29
Re: minder lekker
Beste forumleden,
misschien weet ik het antwoord toch. Ik heb stretch and folds gedaan. Dat deed ik eerder niet. Misschien is dat hetgene wat het bakresultaat heeft verbeterd en is het toch echt minder lekker....?
groet, Petra
misschien weet ik het antwoord toch. Ik heb stretch and folds gedaan. Dat deed ik eerder niet. Misschien is dat hetgene wat het bakresultaat heeft verbeterd en is het toch echt minder lekker....?
groet, Petra
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: minder lekker
Het lijkt me sterk dat het smaakverschil ontstaat door wat strech en folds. Maar is het meel exact hetzelfde?
Niet bij brood alleen....
- Flourpower
- Deegkneder
- Berichten: 137
- Lid geworden op: zo 20 apr 2014, 14:54
Re: minder lekker
"exact het zelfde? "
Dát gaat al niet. In tarwe zitten vreselijk veel variëteiten/rassen... Zelfde bij rogge, spelt, .. En ja, sommige soorten tarwe smaken inderdaad beter dan andere soorten.. :-)
Dát gaat al niet. In tarwe zitten vreselijk veel variëteiten/rassen... Zelfde bij rogge, spelt, .. En ja, sommige soorten tarwe smaken inderdaad beter dan andere soorten.. :-)
^ wat ik schrijf + > wie ik ben : de laatste beroepsmolenaar van Oost-Vlaanderen ..