Verhitten van honing

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bakker Henk
Opboller
Berichten: 191
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Verhitten van honing

Bericht door Bakker Henk » zo 26 mei 2019, 00:30

Ik kom tegenwoordig toch steeds meer opmerkingen tegen over het gebruik van honing in bakrecepten als brood en gebak. Bij verhitting zou de stof hydroxymethylfurfural ontstaan. Een stofje wat mogelijk carcinogeen is. Ikzelf gebruik ook best wel graag honing in bijvoorbeeld een brioche, maar ga nou toch twijfelen.
Zie:
https://ayuhuid.nl/honing-verhitten-giftig/
https://nl.wikipedia.org/wiki/Hydroxymethylfurfural

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 816
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Verhitten van honing

Bericht door BakkerGerrit » zo 26 mei 2019, 11:41

Ik lees in jouw linkje het volgende: Voor HMF zelf is in studies geen "kankerbevorderende eigenschappen" aangetaand.
(Waarbij ik er vanuit ga dat aangetaand aangetoond moet zijn)

Ik maak me dus geen zorgen. :D

Plaats reactie